Over Scorsese, een portret

Activiteiten

Davidsfonds Activiteiten
Ben je geïnteresseerd in taal, geschiedenis, kunst of erfgoed? Zoek op deze pagina naar een activiteit die jij interessant vindt. Wij kijken er alvast naar uit om je binnenkort te ontmoeten op één van onze activiteiten!

Activiteiten in de kijker

05 okt
Genk - Bibliotheek

Scorsese, een portret

In 1973 liet succesregisseur Martin Scorsese ‘Mean Streets’ op de wereld los. 50 jaar en 28 films en documentaires later is hij één van de bekendste en belangrijkste regisseurs van deze tijd.

donderdag 5 oktober 2023 van 19:30 uur tot 21:30 uur

‘Taxi Driver’, ‘Raging Bull’ en ‘The Wolf of Wall Street’ zijn ondertussen klassiekers, maar ook zijn nieuwste film 'Killers of the Flower Moon' – in oktober bij ons in de bioscoop - kreeg in Cannes weer lovende kritieken. Scorsese heeft zonder twijfel zijn stempel gedrukt op de filmgeschiedenis en is van invloed geweest op heel wat jonge filmmakers. Hoog tijd voor een portret in woord en beeld!

David Verdeure is docent filmanalyse en filmkritiek aan Luca school of arts en fileert in zijn online filmmagazine Filmscalpel allerlei filmische onderwerpen. In indrukwekkende video essays bundelt hij zijn jaren ervaring in lesgeven aan studenten film in Genk en Brussel. We nodigen hem uit in de bib om zijn licht te werpen op de indrukwekkende carrière van deze levende filmlegende.

Inkom: “pay what you can”: € 10/€ 9/ 8 (suggestieprijs)/€ 7/€ 6

Zie eventueel bibliotheek.be/events

 

 

TIP! Expo Martin Scorsese in beeld – Verdiep 3 (bib)

4 september tot 6 oktober - GRATIS

Aan de hand van stills, story boards, affiches, portretten en achtergrondinformatie krijg je inzicht in het unieke filmoeuvre van één van de belangrijkste Amerikaanse filmregisseurs van de afgelopen vijftig jaar.

Prijzen

Ticket Prijs
Aan leden-tarief € 1,00
Standaard € 1,00

Info: Telefoonnummer of e-mailadres

Labels: Kunst & CultuurFilmLezing1 sessieRolstoeltoegankelijkActiviteit